Asiaa perunasta

Asiaa perunasta, glykoalkaloidit

 Jotka ovat nousseet esiin yhtenä vaihtoehtona Musti Groupin valmistamassa Smaak koiranruokatapauksessa.

Tiedote on laadittu koska aihe on ajankohtainen ja herättää paljon kysymyksiä lemmikinomistajien keskuudessa. Kysyimme asiasta Belcandon ja Leonardon valmistajalta ja saimme vastauksen Dr. Christoph Deiteriltä, joka on Belcando- ja Leonardoruokien reseptien suunnittelun ja toteutuksen johtaja hän vastaa myös raaka-ainehankinnoista.

Glykoalkaloidit kertyvät perunan vihertyneisiin kuoriosiin. Kuoriosat eli perunan sivutuotteet siis ovat se osa perunasta jossa voi näitä glykoalkaloideja esiintyä.  Puhtaassa perunatärkkelyksessä eli perunan sisäosissa, jossa ei ole mukana kuoriosia ei näitä glykoalkaloideja esiinny.  Tässä peruna/glykoalkaloidi asiassa on siis tärkeä huomioida mitä osia perunasta ruoassa on käytetty. Belcando ja Leonardo ruoissa EI KÄYTETÄ PERUNAN SIVUTUOTTEITA, eli luonnollinen puhdas perunatärkkelys, mitä ruoissa on mukana EI SISÄLLÄ glykoalkaloideja. Näin ollen kaikkia perunatärkkelystä sisältäviä Belcando ja Leonardo ruokia voi huoleti syöttää lemmikilleen.

Muutama sana Belcandon ja Leonardon valmistuksesta ja valmistajasta: Belcando ja Leonardo valmistetaan omalla tehtaallaan joka on toiminut vuodesta 1963. Omistuspohja on perheyritys, jossa toiminta on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja heitä sekä koko tiimiä yhdistää rakkaus eläimiin ja halu tehdä oikeasti hyvää ruokaa lemmikeille. Tästä erinomaisena esimerkkinä on mm. se että reseptit suunnittelee, toteuttaa ja myös raaka-aineet hankkii sama henkilö, jolloin hänellä on aito mahdollisuus toteuttaa erinomaiset, täyspainoiset holistiset reseptit. Belcandon ja Leonardon raaka-aineet tulevat pääosin (poislukien ne raaka-aineet joita ei Saksasta saa, esim krilli) pieniltä ja keskisuurilta paikallisilta sopimustoimittajilta, joista moniin heillä on vuosikymmenten pituiset suhteet. Raaka-aine erät testataan lainsäädännön mukaisesti. Tämän lisäksi Belcandon ja Leonardon valmistaja testaa raaka-aine erät omassa laboratoriossaan sekä jokaisesta valmiista ruoka-erästä otetaan näytteet, ennen kuin ne päästetään matkaan.  Koska Bewital joka valmistaa Belcandon ja Leonardon on lemmikkiruoka-alan mittakaavassa pieni perheyritys niin he pystyvät käyttämään laadultaan erinomaisia raaka-aineita (toisin kuin suuret multikansalliset yhtiöt, jotka joutuvat tyytymään keskinkertaiseen raaka-aineiden laatuun sen tasaisen saatavuuden takia) Belcandon- ja Leonardon valmistaja on myös maailmanlaajuisesti harvinainen alallaan siitä syystä että he käsittelevät myös itse lihan jota ruokiin käytetään, eli näin voidaan aidosti vaikuttaa raaka-aineen laatuun! Ruokiin käytetään vain aitoa lihaslihaa ja sekä kuivaruoka että säilykkeet tulevat samalta valmistajalta ja valmistetaan omissa tiloissa.